Chocolate chip cookies

Τα πιο απολαυστικά μπισκότα με τη μαστιχωτή υφή και τα κομμάτια σοκολάτας, είναι ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους όλες τις ώρες της μέρας!

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10′ προετοιμασία

11′ ψήσιμο

3 ώρες αναμονή

Σύνολο: 3 ώρες και 21′

Υλικά

Τεμάχια: 9

Διαδικασία

  1. Για τα chocolate chip cookies ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  2. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, τις δύο ζάχαρες και τη βανίλια μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει αρκετά.
  4. Μετριάζουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, ώστε να σκορπίσουν σε όλο το μείγμα.
  7. Καλό είναι σε αυτό το σημείο να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 3 ώρες, αφού τη σκεπάσουμε με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
  9. Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε μπαλίτσες των 100 γρ. (βγαίνουν 9-10 μπαλίτσες) και τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση η μία από την άλλη.
  10. Πιο απλά, μπορούμε να μην πλάσουμε μπαλίτσες, αλλά να πάρουμε δόσεις από το μείγμα με ένα κουτάλι.
  11. Ψήνουμε για 8-11 λεπτά.
  12. Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν εντελώς (ιδανικά πάνω σε σχάρα) και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT