Ταϊλανδέζικη φασολάδα καυτερή, σε γάλα καρύδας, με λάιμ και κόκκινο κάρι

Ταϊλανδέζικη φασολάδα καυτερή, σε γάλα καρύδας, με λάιμ και κόκκινο κάρι

Φασολάδα δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα, έχουν και οι Ταϊλανδοί

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φασολάδα δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα, έχουν και οι Ταϊλανδοί. Την κάνουν υπέροχη, πηχτή, με γάλα καρύδας, και προσθέτουν και καυτερή πιπεριά τσίλι για έξτρα καυτερό αποτέλεσμα.

40′ προετοιμασία

2 ώρες και 20′ μαγείρεμα

12 ώρες αναμονή

Σύνολο: 15 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την πάστα κόκκινου κάρι

Διαδικασία

Πάστα κόκκινου κάρι

  1. Για να φτιάξουμε την ταϊλανδέζικη φασολάδα, ξεκινάμε με τη πάστα κόκκινου κάρι.
  2. Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, πυκνή πάστα.

Φασολάδα

  1. Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα στραγγίζουμε.
  2. Στην άδεια και καθαρή πλέον κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και την καυτερή πιπερίτσα για 6-7 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας από την πάστα κόκκινου κάρι που ετοιμάσαμε. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, και ρίχνουμε τα στραγγισμένα φασόλια, τα ντοματάκια, το γάλα καρύδας και τον χυμό λάιμ.
  4. Ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το όλον να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά. Δοκιμάζουμε για αλάτι και διορθώνουμε αν χρειάζεται. Αν θέλουμε, ρίχνουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Μοιράζουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα φύλλα κόλιανδρου και το ξύσμα λάιμ. Συνοδεύουμε με απλό πιλάφι.

Πηγή: Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT