Σοκολατόπιτα με καρύδι, σαν καρυδόπιτα (χωρίς γλουτένη)

Σοκολατόπιτα με καρύδι, σαν καρυδόπιτα (χωρίς γλουτένη)

Μια απολαυστική gluten-free σοκολατόπιτα με καρύδι που θα μπορούσαμε να την πούμε και καρυδόπιτα με σοκολάτα. Όπως και να ‘χει, είναι υπέροχη!

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη σοκολατόπιτα με καρύδι χωρίς γλουτένη χρειάζονται 25′ προετοιμασία,  55′ ψήσιμο. Σύνολο: 1 ώρα και 20′.

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για τη σοκολατόπιτα με καρύδι, σαν καρυδόπιτα: σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα την άχνη με το τριμμένο καρύδι, την κανέλα (ή το ξύσμα) και το αλάτι. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 24-25 εκ. καλυμμένο με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 10 λεπτά και αμέσως χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζουμε για άλλα 45 λεπτά περίπου.
  5. Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.

Μυστικά

  • Για να πετύχουμε αυτό το ωραίο σχέδιο στην επιφάνεια, αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει πολύ καλά και έπειτα στρώνουμε πάνω της μια δαντέλα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και αφαιρούμε προσεκτικά τη δαντέλα. Θα δούμε ότι από κάτω έχει μείνει το αποτύπωμά της, σαν να χρησιμοποιήσαμε στένσιλ.
  • Επειδή αυτή η σοκολατόπιτα δεν περιέχει αλεύρι, στο εσωτερικό της παραμένει πολύ ζουμερή γι’ αυτό πρέπει να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT