Τηγανιά με σουτζούκι, παστουρμά, κασέρι και αυγά

Τηγανιά με σουτζούκι, παστουρμά, κασέρι και αυγά

Έχει όλα όσα αναγράφονται στον τίτλο, σουτζούκι, παστουρμά, κασέρι, αυγά και ακόμα περισσότερα, όπως μαλακή φέτα, αρωματικό δυόσμο και γλυκόξινα ντοματίνια. Τι άλλο να ζητήσουμε από μια λιχούδικη, αποκριάτικη τηγανιά;

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει όλα όσα αναγράφονται στον τίτλο, σουτζούκι, παστουρμά, κασέρι, αυγά και ακόμα περισσότερα, όπως μαλακή φέτα, αρωματικό δυόσμο και γλυκόξινα ντοματίνια. Τι άλλο να ζητήσουμε από μια λιχούδικη, αποκριάτικη τηγανιά; 

Υλικά

Μερίδες: 4-6 ως μεζές

  •  4 αυγά
  •  100-120 γρ. σουτζούκι, κατά προτίμηση καθαρισμένο από το εξωτερικό περίβλημα και κομμένο σε λεπτές φέτες
  •  60 γρ. παστουρμάς, λεπτοκομμένος
  •  80 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
  •  120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  •  10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  τα φύλλα απο 4-6 κλωνάρια δυόσμου, χοντροκομμένα
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την τηγανιά με σουτζούκι, παστουρμά, κασέρι και αυγά Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια για 5 λεπτά, χωρίς να τα ανακατέψουμε.
  2. Ρίχνουμε το σουτζούκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Προσθέτουμε τον παστουρμά, ανακατεύουμε απαλά και δημιουργούμε 4 κενά.
  4. Εκεί, σε κάθε κενό, σπάμε από 1 αυγό, προσέχοντας να μη χυθεί ο κρόκος.
  5. Ρίχνουμε και τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά το ασπράδι με τα αλλαντικά, τα τυριά και τα ντοματίνια.
  6. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 2 λεπτά, ώστε να γίνει ο κρόκος μελάτος και να λιώσουν τα τυριά.
  7. Σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT