Έχει όλα όσα αναγράφονται στον τίτλο, σουτζούκι, παστουρμά, κασέρι, αυγά και ακόμα περισσότερα, όπως μαλακή φέτα, αρωματικό δυόσμο και γλυκόξινα ντοματίνια. Τι άλλο να ζητήσουμε από μια λιχούδικη, αποκριάτικη τηγανιά;
Υλικά
Μερίδες: 4-6 ως μεζές
- 4 αυγά
- 100-120 γρ. σουτζούκι, κατά προτίμηση καθαρισμένο από το εξωτερικό περίβλημα και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 60 γρ. παστουρμάς, λεπτοκομμένος
- 80 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
- 120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- τα φύλλα απο 4-6 κλωνάρια δυόσμου, χοντροκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την τηγανιά με σουτζούκι, παστουρμά, κασέρι και αυγά Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια για 5 λεπτά, χωρίς να τα ανακατέψουμε.
- Ρίχνουμε το σουτζούκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε τον παστουρμά, ανακατεύουμε απαλά και δημιουργούμε 4 κενά.
- Εκεί, σε κάθε κενό, σπάμε από 1 αυγό, προσέχοντας να μη χυθεί ο κρόκος.
- Ρίχνουμε και τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά το ασπράδι με τα αλλαντικά, τα τυριά και τα ντοματίνια.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 2 λεπτά, ώστε να γίνει ο κρόκος μελάτος και να λιώσουν τα τυριά.
- Σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος