Μπάρες με φυστικοβούτυρο και επικάλυψη σοκολάτας

Μπάρες με φυστικοβούτυρο και επικάλυψη σοκολάτας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σούπερ απολαυστικές μπάρες με φυστικοβούτυρο που θυμίζουν τη σοκολάτα snickers. Τα παιδιά θα τις λατρέψουν!

30′ προετοιμασία
12′ ψήσιμο
2 ώρες και 20′ αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 2′

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη στρώση δημητριακών
  90 γρ. δημητριακά τύπου cheerios ή κορν φλέικς
  70 γρ. λάδι καρύδας (σε βαζάκια στα σούπερ μάρκετ) ή καλαμποκέλαιο
  85 γρ. μέλι

Για τη στρώση φιστικοβούτυρου
  180 γρ. φιστικοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο ξηρού καρπού)
  85 γρ. μέλι
  50 γρ. λάδι καρύδας ή καλαμποκέλαιο

Για την επικάλυψη
  250 γρ. κουβερτούρα

Διαδικασία

Στρώση δημητριακών

Για να φτιάξουμε τις μπάρες με φυστικοβούτυρο και επικάλυψη σοκολάτας (τύπου snickers) ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Αλέθουμε τα δημητριακά σε μπλέντερ ή σε μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και αδειάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το λάδι και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και κολλώδες μείγμα.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι 20 x 20 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 12 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Στρώση φιστικοβούτυρου

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το φιστικοβούτυρο, το μέλι και το λάδι και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση δημητριακών και τοποθετούμε το ταψάκι στην κατάψυξη για 1-2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθούν οι στρώσεις.

Μόλις δούμε ότι έχει σκληρύνει η επιφάνεια, βγάζουμε από την κατάψυξη και κόβουμε σε 12 μακρόστενα κομμάτια.

Επικάλυψη

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα (ανά 30 δευτερόλεπτα θα πρέπει να την ανακατεύουμε, για να μην καεί).

Βουτάμε μία μία τις μπάρες στη λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά γύρω γύρω, και τις ακουμπάμε σε ένα ταψάκι. Αν θέλουμε, μπορούμε αντί να βουτήξουμε τις μπάρες στη σοκολάτα, να ραντίσουμε την επιφάνεια με όση σοκολάτα θέλουμε, σχηματίζοντας όμορφες γραμμές.

Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 10 λεπτά, ώστε να σκληρύνει η επικάλυψη.

Διατηρούμε τις μπάρες με φυστικοβούτυρο και επικάλυψη σοκολάτας στο ψυγείο, μέσα σε καλά κλεισμένο δοχείο.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT