Λιχούδικη και χορταστική είναι αυτή η τάρτα με κοτόπουλο και καμαμπέρ. Ιδανική και για πρώτο πιάτο αλλά και για κύριο μαζί με μια δροσερή σαλάτα.
30′ προετοιμασία 20′ ψήσιμο Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 6
Ζύμη
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 40 γρ. βούτυρο
- 1/2 κούπα γιαούρτι αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά
- νερό (όσο πάρει)
Γέμιση
- 2 κούπες φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και ψιλοκομμένο
- 2 κούπες μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
- 1/2 κούπα κράνμπερι σος (σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε κονσέρβα με κράνμπερι σος.
- Αλλιώς τη φτιάχνουμε μόνοι μας, ζεσταίνοντας 1 – 2 κ.σ. μαρμελάδα κράνμπερι ή με φρούτα του δάσους με 1/2 κούπα νερό και λίγες σταγόνες ξίδι)
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 160 γρ. καμαμπέρ, σε φετάκια (γαλλικό τυρί με ιδιαίτερο άρωμα – σε καλά deli και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- 1 κ.σ. γάλα φρέσκο (για άλειμμα)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τάρτα με κοτόπουλο και καμαμπέρ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας, μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε, ρίχνοντας σταδιακά τόσο νερό (σιγά-σιγά), ώστε να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη. Την ανοίγουμε σιγά-σιγά με τα χέρια ή με τον πλάστη σε δίσκο διαμέτρου 30 εκ. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί ή μια ταρτιέρα με λαδόκολλα και απλώνουμε το ζυμάρι.
- Απλώνουμε τη σος πάνω στη ζύμη, σκορπίζουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Καλύπτουμε με το τυρί, αλείφουμε την επιφάνεια με το γάλα και ψήνουμε για περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν η ζύμη και τα λαχανικά και να λιώσει το τυρί.