Τάρτα με κοτόπουλο και καμαμπέρ

Λιχούδικη και χορταστική είναι αυτή η τάρτα με κοτόπουλο και καμαμπέρ. Ιδανική και για πρώτο πιάτο αλλά και για κύριο μαζί με μια δροσερή σαλάτα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιχούδικη και χορταστική είναι αυτή η τάρτα με κοτόπουλο και καμαμπέρ. Ιδανική και για πρώτο πιάτο αλλά και για κύριο μαζί με μια δροσερή σαλάτα.


30′ προετοιμασία 20′ ψήσιμο Σύνολο: 50′


Υλικά

Μερίδες: 6

Ζύμη

  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα γιαούρτι αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά
  • νερό (όσο πάρει)

Γέμιση

  • 2 κούπες φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κούπα κράνμπερι σος (σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε κονσέρβα με κράνμπερι σος.
  • Αλλιώς τη φτιάχνουμε μόνοι μας, ζεσταίνοντας 1 – 2 κ.σ. μαρμελάδα κράνμπερι ή με φρούτα του δάσους με 1/2 κούπα νερό και λίγες σταγόνες ξίδι)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 160 γρ. καμαμπέρ, σε φετάκια (γαλλικό τυρί με ιδιαίτερο άρωμα – σε καλά deli και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κ.σ. γάλα φρέσκο (για άλειμμα)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τάρτα με κοτόπουλο και καμαμπέρ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας, μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν ψίχουλα.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε, ρίχνοντας σταδιακά τόσο νερό (σιγά-σιγά), ώστε να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη. Την ανοίγουμε σιγά-σιγά με τα χέρια ή με τον πλάστη σε δίσκο διαμέτρου 30 εκ. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί ή μια ταρτιέρα με λαδόκολλα και απλώνουμε το ζυμάρι.
  4. Απλώνουμε τη σος πάνω στη ζύμη, σκορπίζουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Καλύπτουμε με το τυρί, αλείφουμε την επιφάνεια με το γάλα και ψήνουμε για περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν η ζύμη και τα λαχανικά και να λιώσει το τυρί.

Μυστικά

Το καλοκαίρι ταιριάζει να προσθέσουμε 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες.

Πηγή: Γαστρονόμος

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT