Παστουρμαδοπιτάκια όπως τα φτιάχνουν στα Καραμανλίδικα του Φάνη

Παστουρμαδοπιτάκια όπως τα φτιάχνουν στα Καραμανλίδικα του Φάνη

Όποιος δοκιμάσει αυτά τα πικάντικα παστουρμαδοπιτάκια, δεν πρόκειται να αγοράσει ποτέ ξανά έτοιμα κατεψυγμένα! Η φανταστική συνταγή είναι από το μεζετζίδικο Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

15′ τηγάνισμα

Σύνολο: 30′

Υλικά

Κομμάτια: 18

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για τα παστουρμαδοπιτάκια ξεκινάμε και απλώνουμε τα φύλλα γιουφκά στην επιφάνεια εργασίας και κόβουμε το καθένα σε έξι ίσα κομμάτια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον παστουρμά με το κασέρι και πιπέρι.
  3. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα, το βάζουμε στη φαρδιά άκρη του φύλλου, προσθέτουμε 2 φετούλες ντομάτα και 1 πιπεριά και κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  4. Ύστερα ρολάρουμε, όπως θα τυλίγαμε ένα ντολμαδάκι.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια και από τις δύο πλευρές για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.
  8. Εναλλακτικά,τα ψήνουμε ελαφρώς λαδωμένα στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT