Πατάτες φούρνου με παρμεζάνα, δεντρολίβανο και κόλιανδρο

Πατάτες φούρνου με παρμεζάνα, δεντρολίβανο και κόλιανδρο

Τις κόβουμε κυδωνάτες και τις νοστιμίζουμε με διάφορα μυρωδικά και παρμεζάνα ή νιώτικο κεφαλοτύρι. Πιο νόστιμες δεν γίνονται. Πραγματικά.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10′ προετοιμασία

1 ώρα και 10′ ψήσιμο

Σύνολο: 1 ώρα και 20′

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες φούρνου με παρμεζάνα, δεντρολίβανο και κόλιανδρο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ευρύχωρο ταψί βάζουμε τις πατάτες και όλα τα υλικά εκτός από το τυρί. Ανακατεύουμε καλά, τις τακτοποιούμε στο ταψί σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.
  3. Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
  4. Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  5. Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT