Πουρές πατάτας αλά μιλανέζε με πικάντικη γκρεμολάτα

Πουρές πατάτας αλά μιλανέζε με πικάντικη γκρεμολάτα

Η γκρεμολάτα, η πιο γνωστή τουλάχιστον, είναι ένα μείγμα από ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό και σκόρδο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γκρεμολάτα είναι ένα μείγμα από ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό και σκόρδο. Η Νένα Ισμυρνόγλου ετοιμάζει μια πικάντικη εκδοχή, ό,τι πρέπει για να δώσει σπιρτάδα σε έναν πλούσιο πουρέ.

15′ προετοιμασία 50′ μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τον πουρέ

Για την γκρεμολάτα

Διαδικασία

Πικάντικη γκρεμολάτα

  1. Για να φτιάξουμε τον πουρέ πατάτας, ξεκινάμε με τη γκρεμολάτα και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολάκι.

Πουρές

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα μπρίκι, ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και αποσύρουμε. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σκορπίσει ο κρόκος το άρωμά του στο γάλα.
  2. Πλένουμε και βουρτσίζουμε καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
  3. Τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε κρύο νερό που να τις καλύψει καλά, αλατίζουμε και τις βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσει να σκάει η φλούδα τους.
  4. Τις στραγγίζουμε και, όσο είναι ακόμη ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με το πρες πουρέ.
  5. Μεταφέρουμε τον πουρέ στην (καλά καθαρισμένη) κατσαρόλα και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με ξύλινη κουτάλα, για να στεγνώσει από την περιττή υγρασία.
  6. Προσθέτουμε εναλλάξ το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το αρωματισμένο γάλα (χωρίς να το σουρώσουμε), ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθούν.
  7. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το τυρί και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε τον πουρέ σε μπολ σερβιρίσματος και σκορπίζουμε πάνω του την πικάντικη γκρεμολάτα.
  9. Σερβίρουμε τον πουρέ πατάτας αλά μιλανέζε με πικάντικη γκρεμολάτα αμέσως.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT