Γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι

Η γιαουρτόπιτα, το πιο εύκολο και το πιο μαμαδίστικο κέικ, αρωματίζεται με πορτοκάλι και συνοδεύει τον καφέ μας ιδανικά.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γιαουρτόπιτα, το πιο εύκολο και το πιο μαμαδίστικο κέικ, αρωματίζεται με πορτοκάλι και συνοδεύει τον καφέ μας ιδανικά.

Υλικά

Μερίδες: 9

  •  180 γρ. (1 κοφτή κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  2 βανιλίνες
  •  130 γρ. (2/3 κούπας) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  3 αυγά
  •  125 γρ. (1/2 κεσεδάκι + λίγο ακόμα) στραγγιστό γιαούρτι
  •  120 γρ. (περίπου 2/3 κούπας) ελαιόλαδο + λίγο για το λάδωμα του σκεύους
  •  50 γρ. (1/3 κούπας) άχνη ζάχαρη
  •  120 γρ. (2/3 κούπας) χυμός πορτοκαλιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανιλίνες και το ελαιόλαδο.
  2. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι με μήκος πλευράς 20 εκ. και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 170°C, για περίπου 30 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε την άχνη με τον χυμό πορτοκαλιού πολύ καλά με ένα σύρμα και ρίχνουμε το σιρόπι στο καυτό κέικ.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT