Η γιαουρτόπιτα, το πιο εύκολο και το πιο μαμαδίστικο κέικ, αρωματίζεται με πορτοκάλι και συνοδεύει τον καφέ μας ιδανικά.
Υλικά
Μερίδες: 9
- 180 γρ. (1 κοφτή κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 βανιλίνες
- 130 γρ. (2/3 κούπας) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 3 αυγά
- 125 γρ. (1/2 κεσεδάκι + λίγο ακόμα) στραγγιστό γιαούρτι
- 120 γρ. (περίπου 2/3 κούπας) ελαιόλαδο + λίγο για το λάδωμα του σκεύους
- 50 γρ. (1/3 κούπας) άχνη ζάχαρη
- 120 γρ. (2/3 κούπας) χυμός πορτοκαλιού
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανιλίνες και το ελαιόλαδο.
- Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι με μήκος πλευράς 20 εκ. και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 170°C, για περίπου 30 λεπτά.
- Ανακατεύουμε την άχνη με τον χυμό πορτοκαλιού πολύ καλά με ένα σύρμα και ρίχνουμε το σιρόπι στο καυτό κέικ.
Πηγή: Γαστρονόμος