Γκαλέτ με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί

Γκαλέτ με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί

Γκαλέτ με μια εύκολη χειροποίητη ζύμη για βάση και σοταρισμένα κρεμμύδια με κατσικίσιο τυρί για τη γέμιση

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη γκαλέτ με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί χρειάζονται 45′ προετοιμασία, 25′ ψήσιμο, 20′ αναμονή. Σύνολο: 1 ώρα και 30′.

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την γκαλέτ με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, ξεκινάμε με τη γέμιση.
  2. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μισό δεντρολίβανο για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βαλσαμικό ξίδι και τα μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν και να μελώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Ανακατεύουμε καλά τα τυριά με το υπόλοιπο δεντρολίβανο και λίγο πιπέρι.

Bάση

  1. Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν σε μια τραχιά ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Γκαλέτ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο στρογγυλό διαμέτρου 40 εκ.
  3. Το στρώνουμε σε ρηχό ταψί με διάμετρο 30 εκ. ντυμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν αρκετά.
  4. Απλώνουμε στο κέντρο του φύλλου το μείγμα τυριών και σκορπίζουμε πάνω του τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
  5. Φέρνουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου, αφήνοντας το κέντρο της γέμισης ακάλυπτο.
  6. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι η γκαλέτ να ροδίσει ωραία.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT