Για τη γκαλέτ με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί χρειάζονται 45′ προετοιμασία, 25′ ψήσιμο, 20′ αναμονή. Σύνολο: 1 ώρα και 30′.
Υλικά
Μερίδες: 8-10
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την γκαλέτ με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, ξεκινάμε με τη γέμιση.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μισό δεντρολίβανο για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βαλσαμικό ξίδι και τα μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν και να μελώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε καλά τα τυριά με το υπόλοιπο δεντρολίβανο και λίγο πιπέρι.
Bάση
- Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν σε μια τραχιά ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Γκαλέτ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο στρογγυλό διαμέτρου 40 εκ.
- Το στρώνουμε σε ρηχό ταψί με διάμετρο 30 εκ. ντυμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν αρκετά.
- Απλώνουμε στο κέντρο του φύλλου το μείγμα τυριών και σκορπίζουμε πάνω του τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
- Φέρνουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου, αφήνοντας το κέντρο της γέμισης ακάλυπτο.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι η γκαλέτ να ροδίσει ωραία.
Πηγή: Γαστρονόμος