Πανσέτα γλασαρισμένη με χαρουπόμελο και σιρόπι ροδιού

Πανσέτα γλασαρισμένη με χαρουπόμελο και σιρόπι ροδιού

Μια ολόκληρη πανσέτα, κριτσανιστή, λαχταριστή, οικονομική και πανεύκολή. Με αυτή τη συνταγή το κρατς είναι εγγυημένο!

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
5′ προετοιμασία 2 ώρες και 25′ ψήσιμο 3 ώρες αναμονή Σύνολο: 5 ώρες και 30′


Υλικά

Μερίδες: 10
  • 3 κιλά πανσέτα με το δέρμα της, σε ενιαίο κομμάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. αλάτι ημίχονδρο
  • 250 γρ. χαρουπόμελο
  • 50 γρ. έτοιμο σιρόπι ροδιού

Για το σερβίρισμα

  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 6 αγγουράκια τουρσί, λεπτοκομμένα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αγελαδινό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη πανσέτα γλασαρισμένη με χαρουπόμελο και σιρόπι ροδιού, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ημίχονδρο αλάτι και τη ζάχαρη και με το μείγμα τρίβουμε την πανσέτα για 2-3 λεπτά.
  2. Την τυλίγουμε (όπως είναι με το αλάτι) σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  3. Την ξεπλένουμε καλά, τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τη βάζουμε σε ταψί που να τη χωράει σχεδόν ακριβώς, με το δέρμα προς τα πάνω.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C
  5. Φουρνίζουμε και ψήνουμε την πανσέτα για 1 ώρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120°C και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα, βρέχοντας κάθε τόσο την πανσέτα με το λίπος που θα έχει λιώσει στο ταψί.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χαρουπόμελο και το σιρόπι ροδιού.
  7. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 140°C.
  8. Με πινέλο αλείφουμε την πανσέτα με το μισό μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γλασαριστεί ωραία και να καραμελώσει. Κάθε 5 λεπτά την αλείφουμε γενναιόδωρα με το υπόλοιπο μείγμα.
  9. Ξεφουρνίζουμε, την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και τη μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής. Την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  10. Σε μια πιατέλα απλώνουμε τα κρεμμύδια και ακουμπάμε πάνω τους τις φέτες πανσέτας. Γύρω της βάζουμε τα αγγουράκια τουρσί.
  11. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σερβίρουμε ως ντιπ.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT