Ταλιατέλες με γαρίδες και ανάμεικτα όστρακα

Ταλιατέλες με γαρίδες και ανάμεικτα όστρακα

Ονειρεμένη μακαρονάδα θαλασσινών, με όστρακα, γαρίδες, μυρωδικά και ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς. Λαχταριστή, ζουμερή και νηστίσιμη!

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις ταλιατέλες με γαρίδες και ανάμεικτα όστρακα χρειάζονται 1 ώρα προετοιμασία, 20′ μαγείρεμα. Σύνολο: 1 ώρα και 20′.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις ταλιατέλες με γαρίδες και ανάμεικτα όστρακα σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά (προσθέτοντας, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό).
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς όμως να στεγνώσουν.
  3. Μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα μπολ.
  4. Βάζουμε την ίδια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα οστρακοειδή, το σκόρδο, το ούζο, το λεμόνι και 100 ml νερό, σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά ίσα να ανοίξουν.
  5. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  6. Σουρώνουμε το ζουμί και το κρατάμε στην άκρη.
  7. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά για 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Τα σουρώνουμε, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά με τα υγρά που άφησαν στο πιάτο, το ζουμί που κρατήσαμε στην άκρη, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το ξύσμα και αλατοπίπερο.
  9. Ζεσταίνουμε τη μακαρονάδα για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, να αναμειχθούν οι γεύσεις. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT