Πατάτες φούρνου σκορδάτες με μουστάρδα, ρίγανη και μπούκοβο

Πατάτες φούρνου σκορδάτες με μουστάρδα, ρίγανη και μπούκοβο

Βαρεθήκατε τις απλές πατάτες φούρνου; Δίκιο έχετε! Χώστε ανάμεσά τους στο ταψί δυο κομμένα κεφάλια σκόρδο και συνοδέψτε με μουστάρδα αρωματισμένη με πικάντικο μπούκοβο. Τι έχετε να πείτε τώρα;

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρεθήκατε τις απλές πατάτες φούρνου; Δίκιο έχετε! Χώστε ανάμεσά τους στο ταψί δυο κομμένα κεφάλια σκόρδο και συνοδέψτε με μουστάρδα αρωματισμένη με πικάντικο μπούκοβο. Τι έχετε να πείτε τώρα;

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  2 μεγαλούτσικα κεφάλια σκόρδο, κομμένα στη μέση οριζοντίως
  •  2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  λίγα φυλλαράκια δυόσμου, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα

  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
  •  ελάχιστο καυτερό μπούκοβο
  •  30 ml χυμό λεμονιού
  •  30 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  •  ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες φούρνου, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ευρύχωρο ταψί βάζουμε τις πατάτες, τα κομμένα κεφάλια σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  4. Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
  5. Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Ξεφουρνίζουμε.
  6. Βγάζουμε τα κεφάλια σκόρδου και τα πιέζουμε με τα χέρια μας πάνω από ένα μπολ για να βγει η κρεμώδης σάρκα των σκελίδων. Βγαίνει πανεύκολα και έτσι δεν χρειάζεται να ξεχωρίζουμε τις σκελίδες και να τις ξεφλουδίζουμε.
  7. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
  8. Περιχύνουμε τις πατάτες με την κρέμα, σκορπίζουμε και τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT