Μπουγιουρντί πικάντικο, με φέτα και μανούρα Σίφνου

Μπουγιουρντί πικάντικο, με φέτα και μανούρα Σίφνου

Ποιός μπορεί να πει όχι στο μπουγιουρντί; Λίγα και απλά υλικά απογειώνουν την κλασική τυρολιχουδιά!

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιός μπορεί να πει όχι στο μπουγιουρντί; Λίγα και απλά υλικά απογειώνουν την κλασική τυρολιχουδιά!

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες, ως μεζές

  •  250 γρ. φέτα, σε μέτρια κομμάτια
  •  100 γρ. μανούρα Σίφνου ή άλλο πικάντικο τυρί, σε κυβάκια
  •  10 ντοματίνια, σε φετάκια
  •  1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  •  ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
  •  1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •  τα φύλλα από 2 κλωνάρια δυόσμο, χοντροκομμένα
  •  1/2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πικάντικο μπουγιουρντί με φέτα και μανούρα Σίφνου, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 220°C.
  2. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα τυριά με την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο και το δεντρολίβανο.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα ντοματίνια με αλατοπίπερο, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αδειάζουμε πάνω από τα τυριά και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  4. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να λιώσουν τα τυριά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT