Ποιός μπορεί να πει όχι στο μπουγιουρντί; Λίγα και απλά υλικά απογειώνουν την κλασική τυρολιχουδιά!
Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδες, ως μεζές
- 250 γρ. φέτα, σε μέτρια κομμάτια
- 100 γρ. μανούρα Σίφνου ή άλλο πικάντικο τυρί, σε κυβάκια
- 10 ντοματίνια, σε φετάκια
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- τα φύλλα από 2 κλωνάρια δυόσμο, χοντροκομμένα
- 1/2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το πικάντικο μπουγιουρντί με φέτα και μανούρα Σίφνου, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 220°C.
- Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα τυριά με την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο και το δεντρολίβανο.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα ντοματίνια με αλατοπίπερο, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αδειάζουμε πάνω από τα τυριά και στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να λιώσουν τα τυριά.
Πηγή: Γαστρονόμος