Γαρίδες γιουβέτσι λεμονάτες

Ένα υπέροχο γιουβέτσι με κριθαράκι και γαρίδες, νόστιμο, ελαφρύ και μελωμένο, αλλά σπυρωτό και με ωραία υφή

22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4-6

-400 γρ. κριθαράκι μέτριο

-12 μεγάλες γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες και ξεπαγωμένες, πλυμένες, καθαρισμένες από κελύφη και «εντεράκια» (αφήνουμε τα κεφάλια και τις ουρές)

-3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι + μερικά φυλλαράκια επιπλέον, για το σερβίρισμα

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα

-2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, κοπανισμένες

-χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια

-100 ml λευκό ξηρό κρασί

-90 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT