Υλικά
Μερίδες: 4-6
-400 γρ. κριθαράκι μέτριο
-12 μεγάλες γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες και ξεπαγωμένες, πλυμένες, καθαρισμένες από κελύφη και «εντεράκια» (αφήνουμε τα κεφάλια και τις ουρές)
-3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι + μερικά φυλλαράκια επιπλέον, για το σερβίρισμα
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, κοπανισμένες
-χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
-100 ml λευκό ξηρό κρασί
-90 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr