Καραβίδες ποταμίσιες κοκκινιστές

Με κρεμμυδάκι και μπόλικο μαϊντανό κάνουν τις καραβίδες στον Τύρναβο οι νοικοκυρές, τρώγονται με το χέρι και θέλει να βουτάς στη σάλτσα τους φρέσκο ψωμί

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παλιά τις βγάζαμε από το ποτάμι. Θυμάμαι, παιδάκια μπαίναμε με τα κοντά παντελόνια μέσα στον Ξεριά (Τιταρήσιος ποταμός), σηκώναμε τις πέτρες και από κάτω είχε ένα σωρό καραβίδες. Τις βγάζαμε με τα χέρια. Αυτές οι ποταμίσιες έχουν άλλη νοστιμιά», διηγείται ο Σωτήρης Ευαγγέλου για τη συνταγή. Οι συγκεκριμένες έφτασαν εδώ από τα Σέρβια Κοζάνης και η κυρία Αθηνά Γελαλή, που τις μαγείρεψε, τις προμηθεύτηκε από τη σαββατιάτικη λαϊκή.

Υλικά

Μερίδες: 3-4 μερίδες, για μεζέ

-500 γρ. καραβίδες, καθαρισμένες από τα κελύφη του σώματος (αφήνουμε μόνο κεφάλι, δαγκάνες και ουρά)

-2 μέτρια κρεμμύδια, σε μέτρια καρέ

-1 σκελίδα σκόρδο

-40 ml τσίπουρο

-500 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη

-1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές

-1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

-100 ml ελαιόλαδο

-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT