Veggie burger με «μπιφτέκι» από όσπρια και γλυκοπατάτες

Veggie burger με «μπιφτέκι» από όσπρια και γλυκοπατάτες

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερ-θρεπτικό, πληθωρικό και αληθινά πικάντικο αυτό το μπέργκερ. Προγραμματίζουμε τους χρόνους μας, καθώς απαιτεί 12-24 ώρες μούλιασμα για τα όσπρια, τα οποία μπαίνουν στο μείγμα των μπιφτεκιών ωμά.


1 ώρα προετοιμασία 10′ μαγείρεμα 1 ημέρα αναμονή Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 4 μπέργκερ

Για τα μπέργκερ

Διαδικασία

Μπέργκερ

  1. Για να ετοιμάσουμε το Veggie burger – το απόλυτο νηστίσιμο μπέργκερ με μπιφτέκι από όσπρια και γλυκοπατάτες, με νηστίσιμο αγιολί και καυτερή σάλτσα piri-piri ραντίζουμε τις γλυκοπατάτες με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο από το αλάτι και τις τυλίγουμε σε σφιχτό πακέ- το, με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  2. Τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 1 ώρα + 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τη σάρκα τους με το πρες πουρέ.
  4. Ξεβγάζουμε καλά όλα τα μουλιασμένα όσπρια και τα στραγγίζουμε.
  5. Τα ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τον κόλιανδρο, τον πουρέ ντομάτας, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το αλάτι και τον πουρέ γλυκοπατάτας.
  6. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πουρές.
  7. Αν χρειάζεται, σταματάμε κάθε τόσο τη συσκευή και με ελαστική σπάτουλα σπρώ- χνουμε το μείγμα προς τα μαχαίρια, γιατί θα έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου.
  8. Τον μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι φαγόπυρου και πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθεί στον πουρέ και να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
  9. Το χωρίζουμε σε 4 μέρη με βάρος 150-160 γρ. το καθένα και τα πλάθουμε σε μπιφτέκια.
  10. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρισμα

  1. Κόβουμε τα μπριός κατά μήκος στη μέση και αλείφουμε κάθε κομμάτι με λίγη από τη σάλτσα αγιολί.
  2. Στα μισά κομμάτια βάζουμε από ένα μπέργκερ και ρίχνουμε από πάνω του λίγη σάλτσα piri- piri.
  3. Συμπληρώνουμε με ροδέλες κρεμμυδιού, φέτες αβοκάντο και ντομάτας και από 1 τρυφερό φύλλο μαρουλιού.
  4. Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά κομμάτια μπριός και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με το αγιολί.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT