Αλμυρή γκρανόλα με φυστικοβούτυρο και σπόρους

Αλμυρή γκρανόλα με φυστικοβούτυρο και σπόρους

Αυτή η αλμυρή γκρανόλα είναι φουλ στην πρωτεΐνη και ιδανική για όσους δεν θέλουν γλυκές γεύσεις στο πρωινό τους. Σερβίρουμε με φυτικό γάλα ή με φυτικό «γιαούρτι» και απολαμβάνουμε ένα νηστίσιμο ή vegan πρωινό!

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γνωστή food blogger Madame Ginger (κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη) μαγειρεύει πάντα νηστίσιμα, αν και αυτός δεν είναι ο αυτοσκοπός της. Οι συνταγές του MadameGinger.com είναι plant-based, δηλαδή δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, επομένως εντάσσονται εκ φύσεως στο πλαίσιο της νηστείας, αν και απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως του φύλου, της θρησκείας, της ηλικίας ή των διατροφικών τους προτιμήσεων.

10′ προετοιμασία

35′ ψήσιμο

Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την αλμυρή γκρανόλα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το φυστικοβούτυρο, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το θυμάρι, το λάδι και αλατοπίπερο.
  2. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε και πάλι.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα.
  4. Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα, ισιώνοντας την επιφάνεια. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  5. Ανακατεύουμε ξανά το μείγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Ξεφουρνίζουμε, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε την γκρανόλα να κρυώσει εντελώς.
  7. Τη σπάμε σε κομμάτια και τη φυλάσσουμε σε δοχείο με αεροστεγές κλείσιμο, έως 15 ημέρες, σε θερμοκρασία δωματίου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT