Οι βασικές αρχές της διατροφής κατά την περίοδο της νηστείας είναι σχεδόν ίδιες με αυτές της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Είναι δηλαδή μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, όσπρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ελιές, ψωμί και θαλασσινά. Μια και πρόκειται για μια διατροφή που βασίζεται στα φυτικά τρόφιμα, τα αποτελέσματα για την υγεία είναι θετικά. Η νηστίσιμη διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, βιταμίνη E, σίδηρο και φυτοχημικά. Επιπροσθέτως, τα τρόφιμα που περιέχει έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και χοληστερόλη.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο