Σαρακοστή: Οι πρώτες ύλες της νηστείας και πώς μας ωφελούν

Σαρακοστή: Οι πρώτες ύλες της νηστείας και πώς μας ωφελούν

Ελαιόλαδο, λαχανικά, όσπρια, θαλασσινά, ξηροί καρποί... Αν σπάσουμε τη νηστίσιμη διατροφή στα εξ ων συνετέθη, θα ανακαλύψουμε ότι όλα τα βασικά συστατικά της θωρακίζουν πολλαπλώς τον οργανισμό μας

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βασικές αρχές της διατροφής κατά την περίοδο της νηστείας είναι σχεδόν ίδιες με αυτές της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Είναι δηλαδή μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, όσπρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ελιές, ψωμί και θαλασσινά. Μια και πρόκειται για μια διατροφή που βασίζεται στα φυτικά τρόφιμα, τα αποτελέσματα για την υγεία είναι θετικά. Η νηστίσιμη διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, βιταμίνη E, σίδηρο και φυτοχημικά. Επιπροσθέτως, τα τρόφιμα που περιέχει έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και χοληστερόλη.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT