20′ προετοιμασία
Σύνολο: 20′
Υλικά
Κομμάτια: 8-12
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις μπάρες βρώμης με σοκολάτα και ξερά κεράσια: Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε καλά τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τα αποξηραμένα κεράσια (ή όποιο φρούτο επιλέξουμε) και το αλάτι.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να κοχλάσει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Πρέπει οπωσδήποτε να βράσει, αλλιώς δεν θα σταθεροποιηθούν οι μπάρες.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά, το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε ξανά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό προς κρύο και προσθέτουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας για να σκορπίσουν τα κομμάτια της ομοιόμορφα.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι με μήκος πλευράς 12 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα, στρώνοντάς το ομοιόμορφα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει σε ένα δροσερό σημείο (κατά προτίμηση όχι στο ψυγείο) και αφού σταθεροποιηθεί, το κόβουμε σε μακρόστενες ή τετράγωνες μπάρες.
- Τις φυλάσσουμε για αρκετές ημέρες σε μέρος δροσερό, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.