Ψαρονέφρι με πορτοκάλι και δυόσμο

Η Νένα έχει κέφια και φτιάχνει στη στιγμή ένα ψαρονέφρι ασυνήθιστο μα και πολύ νόστιμο. Σερβίρει με ένα κουπάκι ρύζι στο πλάι. Είσαι;

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10′ προετοιμασία

20′ μαγείρεμα

Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψαρονέφρι με πορτοκάλι και δυόσμο, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το βάζουμε σε ένα μπολ και στο ψυγείο, μέχρι να τα μαγειρέψουμε.
  2. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε σε δύο δόσεις το ψαρονέφρι, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Δεν σοτάρουμε όλη την ποσότητα μεμιάς, γιατί τότε το ψαρονέφρι θα βράσει μέσα στα υγρά του αντί να σοταριστεί σωστά και να ροδίσει.
  3. Βγάζουμε το ψαρονέφρι σε μια πιατέλα.
  4. Ρίχνουμε στο σκεύος τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν κάπως και να γλυκάνουν.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα γαρίφαλα και το δαφνόφυλλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψαρονέφρι και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού.
  7. Μόλις ο χυμός αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί και να δέσει ελαφρώς.
  8. Προσθέτουμε τον δυόσμο, διορθώνουμε το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Πετάμε τη δάφνη και τα γαρίφαλα.
  10. Σερβίρουμε, το ψαρονέφρι με πορτοκάλι και δυόσμο, ζεστό και συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 47.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT