Η συνταγή είναι από το βιβλίο της κ. Ιωάννας Πιτόσκα «Βαλκανική κουζίνα».
20′ προετοιμασία
10′ ψήσιμο
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα «κεμπάπια» Φλώρινας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια μήκους περίπου 6 εκ. και πάχους 2 εκ.
- Τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα κάτω από το καυτό γκριλ, φροντίζοντας να στερεώσουμε ένα ταψί από κάτω, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος.
- Ψήνουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα σερβίρουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το μπούκοβο και πατάτες τηγανητές ή ζεστές πίτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.