Κάτι μεταξύ μπισκότου και cupcake θυμίζουν αυτά τα cookie cups, τα οποία είναι μάλιστα και vegan. Τα γεμίζουμε με έτοιμη πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα.
10′ προετοιμασία, 15′ ψήσιμο, 3 ώρες αναμονή, Σύνολο: 3 ώρες και 25′
Υλικά
Κομμάτια: 12
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε vegan cookie cups με πραλίνα φουντουκιού, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε την καστανή με τη λευκή ζάχαρη και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα ομογενοποιούμε με ένα σύρμα.
- Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα 12 θέσεων για cupcakes και βάζουμε από 50-60 γρ. μείγμα στην κάθε θέση.
- Ψήνουμε για 15-17 λεπτά. Το κέντρο τους θα είναι ακόμα πολύ μαλακό.
- Αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν για 1 ώρα τουλάχιστον και τα πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο.
- Τα γεμίζουμε με όση πραλίνα φουντουκιού θέλουμε και τα σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr