Μαγειρεύοντας την τέλεια ψαρόσουπα με τον Λευτέρη Λαζάρου

Μαγειρεύοντας την τέλεια ψαρόσουπα με τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο σεφ μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μια απίθανη ψαρόσουπα με ολόφρεσκες πρώτες ύλες και ένα μυστικό συστατικό: ένα υλικό που συνήθως πετάμε είναι αυτό που δίνει τη γευστική υπεροχή στο πιάτο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάμε με τον ψωμό ψαριού. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ψάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το κρασί να μειωθεί κατά δύο τρίτα.

Προσθέτουμε 2 1⁄2 λίτρα κρύο νερό και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μπουκέ γκαρνί και το λεμόνι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειαστεί. Ρίχνουμε τους κόκκους πιπεριού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-7 λεπτά. Σουρώνουμε τον ζωμό μέσα από λεπτό σουρωτήρι σε ένα βαθύ μπολ. Για να πάρουμε το μέγιστο της γεύσης, πιέζουμε τα στερεά υλικά μέσα στο σουρωτήρι με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Αφήνουμε τον ζωμό να κρυώσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT