Μα τι ωραία ανοιξιάτικη συνταγή! Με κοτόπουλο, αρακά, καρότα και ντοματίνια για δροσιά, κάτι ανάμεσα σε μαγειρευτό και τηγανιά, αυτό το φαγητό είναι εύκολο, γρήγορο και προπάντων γευστικότατο.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 700 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους των 3-4 εκ.
- 200 γρ. αρακάς
- 2 μέτρια καρότα, σε λεπτές φέτες
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 6-7 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι ή απλό σουσάμι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με αρακά και καρότα στην κατσαρόλα αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά για το σερβίρισμα.
- Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Μετριάζουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε 200 ml νερό, τον αρακά, τον άνηθο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσει λίγο ο αρακάς.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε πάνω από το κοτόπουλο με αρακά και καρότα το μείγμα με τα ντοματίνια και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος