Το μείγμα συμπληρώνεται με τσιγαρισμένα κρεμμύδια, σκόρδο και πράσινες πιπεριές.
15′ προετοιμασία
1 ώρα και 15′ μαγείρεμα
30′ αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: για ταψί 25 x 30 εκ.
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το ζεστό γάλα με τη μαγιά.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Γέμιση
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και λίγη καυτερή πάπρικα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον τόνο, θρυμματίζοντάς τον με τα δάχτυλά μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Πίτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες, τη μία λίγο μεγαλύτερη από την άλλη.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε τη μεγαλύτερη μπάλα ζύμης σε φύλλο περίπου 30 x 40 εκ. Απλώνουμε το φύλλο στο ταψί, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Απλώνουμε τις φέτες των αυγών.
- Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο, καλύπτουμε τη γέμιση και ενώνουμε τις άκρες των φύλλων πιέζοντας με τα δάχτυλα.
- Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο της πίτας, για να φεύγει ο ατμός.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε την πίτα με τόνο και βραστά αυγά.