Οι ξηροί καρποί, τραγανοί, νόστιμοι, αφράτοι και με δυνατά έλαια, αντικαθιστούν τέλεια το τριμμένο τυρί πάνω στα ζυμαρικά. Οι πένες με σέσκουλα και καρυδόψιχα είναι το νέο αγαπημένο μας vegan πιάτο!
20′ προετοιμασία, 20′ μαγείρεμα, Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4-5
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις πένες με σέσκουλα και καρυδόψιχα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε πρώτα τα σέσκουλα για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Τα στραγγίζουμε.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κρατάμε 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου τα βράσαμε και τα στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τον πελτέ για 1/2 λεπτό.
- Ρίχνουμε τα σέσκουλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, ώστε να λαδωθούν καλά.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr