«Πλακί κάνουμε και με σκέτα φασόλια ή και με μύδια μαζί με φασόλια», λέει η Πολίτισσα Ρέα Μπούρτζη, που μας έδωσε τη συνταγή. Στο Φερίκιοϊ, δυο χιλιόμετρα από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, επί δύο μέρες μας μαγείρευε μύδια με διάφορους τρόπους: από μυδοπίπλαφο και τηγανητά μέχρι ντολμά και σαλμά.
30′ προετοιμασία, 25′ μαγείρεμα, Σύνολο: 55′
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
- Για τα μύδια πλακί, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τα μύδια και το αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, το σέλινο, την πατάτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε λίγο νερό (περίπου 100 ml) και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr