Μπούτια και σπάλα με μελάσα ροδιού στον φούρνο, ένα απίθανο φαγητό

Μπούτια και σπάλα με μελάσα ροδιού στον φούρνο, ένα απίθανο φαγητό

Μπορούμε να ξεψαχνίσουμε τα κομμάτια και να τα βάλουμε σε πιτούλες, μπορούμε και να κόψουμε σε μερίδες το μελωμένο ψαχνό και να το συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά και πιλάφι με σαφράν και γιαούρτι.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τα μπούτια και σπάλα με μελάσα ροδιού στον φούρνο, ένα απίθανο φαγητό, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, 1 κουτ. σούπας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό ροδιού μαζί με τη μελάσα και το σουμάκ. Τρίβουμε το αρνάκι με το μείγμα της ρίγανης και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 ώρα.
  3. Σε ένα ταψί που να χωράει ίσα ίσα τα δύο μπούτια και τις σπάλες, τοποθετούμε κάτω τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και από πάνω ακουμπάμε το κρέας.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 2 1⁄2 ώρες (αν χρησιμοποιήσουμε κατσικάκι, τότε το ψήνουμε στους 170°C για περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά). Ξεσκεπάζουμε το αρνί και το περιχύνουμε με το μείγμα του ροδιού.
  5. Συνεχίζουμε να ψήνουμε το αρνί ξεσκέπαστο για ακόμα 20-30 λεπτά (αν χρησιμοποιήσουμε κατσικάκι, τότε το ψήνουμε ξεσκέπαστο για άλλα 15-20 λεπτά). Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε.

Σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τις πίτες και τις απλώνουμε σε ατομικά πιάτα ή σε μια μεγάλη πιατέλα.
  2. Μοιράζουμε από πάνω το αρνί, λίγο γιαούρτι, πίκλες και κρεμμυδάκια. Είτε τα τυλίγουμε είτε τα σερβίρουμε ανοιχτά, σε όποιον συνδυασμό θέλουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT