Σαρδέλες στα αμπελόφυλλα, φουρνιστές

Σαρδέλες στα αμπελόφυλλα, φουρνιστές

Αξεπέραστης νοστιμιάς και θρεπτικής αξίας οι σαρδέλες. Αντί να τις τυλίξουμε σε αμπελόφυλλα, τις βάζουμε σε στρώσεις και τις φουρνίζουμε μέχρι να γίνουν ζουμερές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη συνταγή χρειάζονται 30′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα. Σύνολο: 1 ώρα και 10′.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαρδέλες στα αμπελόφυλλα, αρχικά ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα αμπελόφυλλα, αλατοπίπερο, τον χυμό και τη φλούδα του λεμονιού, 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και νερό τόσο που να τα καλύπτει.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, το θυμάρι και το σκόρδο.
  5. Στρώνουμε από πάνω τα αμπελόφυλλα.
  6. Από πάνω τακτοποιούμε όμορφα τις σαρδέλες, τη μία δίπλα στην άλλη.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι σαρδέλες.
  9. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σερβίρισμα, τα σκορπίζουμε πάνω στις σαρδέλες και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT