Το απόλυτο κέικ!

Το μυστικό σε αυτό το κέικ είναι ότι καίμε το βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να καφετίσει και να πάρει αρώματα καβουρδισμένου φουντουκιού. Το κέικ μας έτσι αποκτά μια πιο βαθιά, ξηροκαρπάτη γεύση και ανεπανάληπτη νοστιμιά.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

25′ προετοιμασία

1 ώρα ψήσιμο

20′ αναμονή

Σύνολο: 1 ώρα και 45′

Υλικά

Κομμάτια: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κέικ, αρχικά λιώνουμε, σε ένα τηγάνι, το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας.
  2. Μετά από 3-4 λεπτά θα αρχίσει να αφρίζει, αλλά εμείς συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καφετίσει και να πάρει αρώματα καβουρδισμένου φουντουκιού.
  3. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το βουτυρο σε ένα μπολ, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει σαν αλοιφή (έχουμε τον νου μας να μην παγώσει εντελώς, να αλείφεται).
  4. Σε αυτό το στάδιο, βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο, το βάζουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
  5. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  6. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  7. Τα αδειάζουμε σε δύο δόσεις στο προηγούμενο μείγμα, εναλλάξ με το γιαούρτι και το γάλα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 50-60 λεπτά. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα.
  10. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT