Αρακάς με αγκινάρες και γαρίδες

Αγκινάρες, αρακάς και γαρίδες ένα σε ένα μαγειρευτό τρυφερό και μυρωδάτο, με τη γεύση της άνοιξης, που δένει στεριά και θάλασσα.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγκινάρες, αρακάς και γαρίδες ένα σε ένα μαγειρευτό τρυφερό και μυρωδάτο, με τη γεύση της άνοιξης, που δένει στεριά και θάλασσα.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1 κιλό αρακάς, κατεψυγμένος
  •  4 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  •  500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες (αφήνουμε μόνο την ουρά)
  •  200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  •  8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  4 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας ξερό εστραγκόν (προαιρετικά, αν έχουμε)
  •  40-45 ml χυμός λεμονιού
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον αρακά με αγκινάρες και γαρίδες σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά και τις αγκινάρες και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 500-600 ml νερό (αν έχουμε σπιτικό ζωμό λαχανικών, τον προτιμάμε).
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα υλικά.
  5. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το εστραγκόν, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, τόσο δηλαδή όσο χρειάζονται οι γαρίδες για να γίνουν.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT