Πανκέικ με αρακά και αυγά ποσέ

Ο ανοιξιάτικος αρακάς, που πρωταγωνιστεί στα λαδερά, είναι απίθανα αρωματικός και νόστιμος μέσα στη ζύμη για αλμυρά πανκέικ. Ιδανικά για ένα ωραίο μπραντς ή ένα ελαφρύ γεύμα.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

15′ μαγείρεμα

Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πανκέικ με αρακά και αυγά ποσέ, αρχικά χτυπάμε, στον πολυκόφτη, τον αρακά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τα μυρώνια μέχρι να ψιλοθρυμματιστούν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ, αλατοπίπερο και τους 2 κρόκους.
  3. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας χοντροκομμένος πουρές.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα σε μαρέγκα.
  6. Τα αδειάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.
  7. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  8. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα.
  9. Ψήνουμε τα πανκέικς για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά

Σερβίρισμα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό και το ξίδι.
  2. Σβήνουμε τη φωτιά και προσεκτικά, αλλά γρήγορα, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια του νερού.
  3. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το ασπράδι τους.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν.
  5. Τακτοποιούμε τα αυγά ποσέ πάνω στα πανκέικ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT