Ταρτατζέ – αρβανίτικη τηγανιά με αρνί και προβατίνα

Ταρτατζέ – αρβανίτικη τηγανιά με αρνί και προβατίνα

Έντονη γεύση, ρωμαλέα κρεατικά, δυνατή σάλτσα, χωρίς καθόλου υγρά και μπόλικα μελωμένα κρεμμύδια, για την απαραίτητη υγρασία και γλύκα τους. Ένας μεζές περιωπής.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνταγή ο σεφ τη μετέφερε αυτούσια από μερακλή Αρβανίτη παππού της περιοχής της Ηπείρου.

25′ προετοιμασία

25′ μαγείρεμα

Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 6

 

Διαδικασία

  1. Για την συνταγή Ταρτατζέ – αρβανίτικη τηγανιά με αρνί και προβατίνα, στο πιο μεγάλο και φαρδύ τηγάνι που διαθέτουμε ή σε αντίστοιχα ευρύχωρη και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα δύο κρέατα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, παντού.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη δάφνη και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του και να μείνει η τηγανιά με το λάδι της.
  4. Σερβίρουμε αμέσως αρβανίτικη τηγανιά με αρνί και προβατίνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT