Κοτόπουλο με ρούμι και σόγια

Εξωτική συνταγή με γεύση, άρωμα και χαρακτήρα. Αυτό το κοτόπουλο, που φτιάχνεται εύκολα, έχει κάτι από Τζαμάικα και είναι απίθανο σερβιρισμένο με ένα αφράτο πιλάφι.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξωτική συνταγή με γεύση, άρωμα και χαρακτήρα. Αυτό το κοτόπουλο, που φτιάχνεται εύκολα, έχει κάτι από Τζαμάικα και είναι απίθανο σερβιρισμένο με ένα αφράτο πιλάφι.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1 κοτόπουλο, κομμένο σε 6 κομμάτια
  •  300 ml ρούμι, κατά προτίμηση μαύρο
  •  300 ml λεμονοχυμός
  •  300 ml σάλτσα σόγιας
  •  50 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με ρούμι και σόγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το ρούμι για 3-4 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  3. Προσθέτουμε τον λεμονοχυμό, τη σόγια, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά από τη μαρινάδα.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστεί.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί (που να χωράει το κοτόπουλο σε μία στρώση).
  8. Τακτοποιούμε στο ταψί το κοτόπουλο.
  9. Στη συνέχεια, περιχύνουμε με τη μαρινάδα του και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  10. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT