Φράουλα γλυκό του κουταλιού, με κονιάκ

Φράουλα γλυκό του κουταλιού, με κονιάκ

Κλείνουμε σε βάζο όλη τη γεύση και το άρωμα του αγαπημένου μας ανοιξιάτικου φρούτου, της φράουλας και το απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Το πιο εύκολο, φίνο και απίθανο γλυκό του κουταλιού είναι μια μόνο από τις 54 απίθανες ανοιξιάτικες και πασχαλινές συνταγές του νέου Ζάχαρη & Αλεύρι που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Μην το χάσετε!

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιλέγουμε φράουλες καλοσχηματισμένες, μέτριου ή μικρού μεγέθους, ώριμες, αλλά όχι πολύ μαλακές, για να διατηρήσουν το σχήμα τους με το βράσιμο.

20′ προετοιμασία

25′ βράσιμο

8 ώρες αναμονή

Σύνολο: 8 ώρες και 45′

Υλικά

Βάρος: για περίπου 2 κιλά

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γλυκό του κουταλίου φράουλα με κονιάκ, πρώτα πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να στεγνώσουν, απλωμένες πάνω σε καθαρές πετσέτες.
  2. Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ.
  3. Σείουμε την κατσαρόλα ή ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά για να μην κομματιαστούν οι φράουλες.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε κατά μέρος για 1 βράδυ, ώστε οι φράουλες να αποβάλουν τα υγρά τους.
  5. Την επόμενη ημέρα μεταφέρουμε την κατσαρόλα όπως είναι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20-25 λεπτά, ξαφρίζοντας σχολαστικά, μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά.
  6. Μοιράζουμε τις φράουλες σε αποστειρωμένα βαζάκια, συμπληρώνοντας με το σιρόπι τους, που πρέπει να τις καλύπτει εντελώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 56.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT