Κατσικάκι με χόρτα και άγρια σπαράγγια στον φούρνο

Κατσικάκι με χόρτα και άγρια σπαράγγια στον φούρνο

Κατσικάκι ανοιξιάτικο, με χόρτα και άγρια σπαράγγια στον φούρνο. Μια συνταγή της Mανιάτισσας σεφ Σταυριανής Ζερβακάκου

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 10

4 κιλά σπάλα κατσικίσια (με κόκαλο) σε 2 ή 3 κομμάτια

οι σκελίδες από 1 κεφαλάκι σκόρδο, καθαρισμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)

500 ml κρασί ξηρό ροζέχυμός από 3-4 ζουμερά λεμόνια

300 ml ελαιόλαδο + λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη

1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό

2 κιλά ανάμεικτα αρωματικά χόρτα της αρεσκείας μας (καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπαθα, σέσκουλα), καθαρισμένα

2 μάτσα άγρια σπαράγγια *, καθαρισμένα και καλά πλυμένα (ή σπαράγγια καλλιεργημένα, κομμένα κατά μήκος στη μέση)

2 μάτσα φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα

1 μάτσο μάραθος, χοντροκομμένος

αλάτι χοντρό

κόκκοι μαύρου πιπεριού, χοντροκοπανισμένοι

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT