Πίτσες για το Σαββατοκύριακο: 4 τέλεια ζυμάρια και οι καλύτερες συνταγές μας

Πίτσες για το Σαββατοκύριακο: 4 τέλεια ζυμάρια και οι καλύτερες συνταγές μας

Με συνταγές για σπιτικές ζύμες -όλες τέλειες- από τέσσερις σεφ και αμέτρητες ιδέες για toppings θα φτιάχνουμε πίτσα κάθε μέρα. Άλλο που δεν θέλαμε

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιός δεν λαχταράει σπιτική, φρεσκοψημένη πίτσα; Το Σαββατοκύριακο που έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω μπορούμε να της αφιερώσουμε την προσοχή που της αξίζει, ξεκινώντας από ένα χειροποίητο ζυμάρι που θα κάνει τη διαφορά. Αν σας φαίνεται βουνο ρίξτε μια ματιά στις συνταγές που ακολουθούν και θα αλλάξετε γνώμη. Το σπιτικό ζυμάρι θέλει τον χρόνο του αλλά δεν είναι τελικά και τόσο δύσκολο – ακόμα και ζύμη με 2 υλικά που γίνεται μέσα σε 5 λεπτά σας έχουμε! Αφού δε ετοιμάσετε το ζυμάρι, το παιχνίδι ξεκινάει! Ωραία τυριά και αλλαντικά, λαχανικά της εποχής και ιδιαίτεροι συνδυασμοί υλικών κάνουν κάθε πίτσα ξεχωριστή. Πειραματιστείτε και βρείτε την καινούργια σας αγαπημένη.

Η πιο εύκολη και απλή βασική ζύμη για πίτσα από τον Χριστόφορο Πέσκια

Υλικά (για1 πίτσα διαμέτρου 36-38 εκ.): 1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη, 70 ml νερό χλιαρό, 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι, 50 ml ελαιόλαδο

Πίτσες για το Σαββατοκύριακο: 4 τέλεια ζυμάρια και οι καλύτερες συνταγές μας-1
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αφρίσει λίγο η επιφάνεια του μείγματος).

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη είναι πιο σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό. Αν όμως είναι πιο υδαρής, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη λαδώνουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξεσκεπάζουμε, την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά, να ξαναφουσκώσει.

Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη. Επιλέγουμε μία επικάλυψη της προτίμησης μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT