Αρνίσιο μπούτι με δεντρολίβανο και κρασί

Αρνίσιο μπούτι με δεντρολίβανο και κρασί

Με έμπνευση από τη Γαλλία, ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγειρεύει το αρνίσιο μπούτι με κρασί και μυρωδάτο δεντρολίβανο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το αρνίσιο μπούτι με δεντρολίβανο και κρασί θα χρειαστούν 15′ προετοιμασία, 2 ώρες και 20′ μαγείρεμα, 1 ώρα αναμονή. Σύνολο: 3 ώρες και 35′.

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνίσιο μπούτι με δεντρολίβανο και κρασί, αρχικά κάνουμε με ένα μαχαιράκι τομές στο αρνίσιο μπούτι και βάζουμε τα σκόρδα. Έτσι το αρνί θα νοστιμίσει σε βάθος, ενώ το σκόρδο δεν θα καεί στο ψήσιμο.
  2. Αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί. Στη συνέχεια, το αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου 1 ώρα, να νοστιμίσει.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C.
  4. Στη μέση ενός μεγάλου ταψιού απλώνουμε το δεντρολίβανο και από πάνω βάζουμε το αρνί. Περιχύνουμε με το κρασί.
  5. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι το αρνί να ροδίσει.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 1⁄2 ώρα.
  7. Βγάζουμε το αρνί σε πιατέλα και σουρώνουμε το ζουμί του ταψιού σε ένα κατσαρολάκι.
  8. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά ή μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την επιθυμητή πυκνότητα.
  9. Περιχύνουμε το αρνί και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT