Το τέλειο γαλακτομπούρεκο

Από τα πιο αγαπημένα μας παραδοσιακά γλυκά, το γαλακτομπούρεκο είναι το κατεξοχήν γλυκό της άνοιξης. Και αυτό εδώ είναι πολύ καλό: στητό, πλούσιο, καμαρωτό, με τραγανό και χρυσοψημένο φύλλο

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: για ένα ταψί 24 x 30 εκ.

Για την κρέμα

-1.200 γρ. κατσικίσιο γάλα ή άλλο της αρεσκείας μας (προτιμάμε ένα πλούσιο σε γεύση γάλα, με πλήρη λιπαρά)

-ξύσμα από 1 λεμόνι

-1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

-100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

-200 γρ. ζάχαρη

-4 αυγά

-1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλίνη

Για το φύλλο

-12 φύλλα Βηρυτού

-200 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο (από βάζο)

Για το σιρόπι

-400 γρ. ζάχαρη

-100 γρ. μέλι

-300 γρ. νερό

-30 ml χυμός λεμονιού

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT