Κυριακάτικη ψαροφαγία: 32 σπέσιαλ συνταγές με ψάρι στον φούρνο και στην κατσαρόλα

Κυριακάτικη ψαροφαγία: 32 σπέσιαλ συνταγές με ψάρι στον φούρνο και στην κατσαρόλα

Η πιο ωραία έκπληξη για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι είναι ένα καλοφτιαγμένο φαγητό με ψάρι. Εμείς συγκεντρώσαμε 32 εύκολες, θρεπτικές και νόστιμες συνταγές με διάφορα ψάρια εποχής μαγειρεμένα στον φούρνο ή στην κατσαρόλα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί έχουμε συνδέσει το κυριακάτικο τραπέζι με κρέας και μπελαλίδικες συνταγές. Δεν είναι ανάγκη όμως να περάσουμε ώρες στην κουζίνα για να φτιάξουμε το φαγητό της Κυριακής. Και γρήγορο και αρκούντως «επίσημο» το ψάρι, μαγειρεμένο στον φούρνο ή στην κατσαρόλα, είναι η πιο εύκολη και νόστιμη λύση – για να μην μιλήσουμε για τη θρεπτική του αξία! Έτσι και αλλιώς, η εποχή μας κάνει να λαχταράμε ακόμα περισσότερο πιάτα ελαφριά, με φρεσκάδα. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις αγαπημένες μας συνταγές για κυριακάτικη ψαροφαγία.

Τα ψάρια της εποχής -από σαρδέλες και γαύρο μέχρι μαγιάτικα και πεσκανδρίτσες- πρωταγωνιστούν σε σπέσιαλ μαγειρέματα και γίνονται φουρνιστά ή κατσαρολάτα, με σάλτσες ντοματένιες αλλά και με αυγολέμονα ή φρικασέ. Τα ταιριάζουμε με μπόλικα μυρωδικά, με κάππαρη, με πάπρικες ή με ανοιξιάτικα φασολάκια, αμπελόφυλλα κολοκυθάκια ή και κολοκυθοανθούς. Δοκιμάζουμε ψάρι στη λαδόκολλα ή πλακί, ετοιμάζουμε λαχταριστές σαρδέλες με συνταγή από το Άγιο Όρος, αλλιώτικο γιουβέτσι με σκορπίνα και ένα σωρό ακόμα νοστιμιές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT