Σαρδέλες τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα με σάλτσα πράσινης ελιάς-κόλιανδρου

Σαρδέλες τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα με σάλτσα πράσινης ελιάς-κόλιανδρου

Οι γευστικές και πολύ θρεπτικές σαρδέλες, τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα και σκεπασμένες με την ωραία αυτή πράσινη σάλτσα αποκτούν έναν πλούσιο, πολύ αρωματικό χαρακτήρα.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

5′ ψήσιμο

Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Για τις σαρδέλες

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε σαρδέλες τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα με σάλτσα πράσινης ελιάς- κόλιανδρου, αρχικά χτυπάμε όλα τα υλικά, για τη σάλτσα, στον πολυκόφτη μέχρι να ψιλοκοπούν.

Σαρδέλες

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα και τα βράζουμε για 2 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε επιμελώς σε χαρτί κουζίνας.
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
  4. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες.
  5. Τυλίγουμε την καθεμία με ένα αμπελόφυλλο, αφήνοντας έξω μόνο την ουρίτσα κάθε ψαριού, και λαδώνουμε ξανά.
  6. Τακτοποιούμε τις τυλιγμένες σαρδέλες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Φουρνίζουμε.
  8. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και ξεφουρνίζουμε.
  9. Μοιράζουμε τις σαρδέλες σε πιάτα, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με τη σάλτσα πράσινης ελιάς-κόλιανδρου.

Τα καλά μας Ασύρτικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT