Φακές με μαραθόριζα και σταφίδες, στη γάστρα

Φακές με μαραθόριζα και σταφίδες, στη γάστρα

Υπέροχες, μελωμένες φουρνιστές φακές με μπόλικα μπαχαρικά, μαραθόριζα και κολοκυθάκια. Χορταστικό και πλούσιο φαγητό.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

2 ώρες ψήσιμο

Σύνολο: 2 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 5-6

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φακές με μαραθόριζα και σταφίδες, στη γάστρα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε μια γάστρα (ή σε κατσαρόλα που να μπορεί να μπει στον φούρνο) βάζουμε τις φακές και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  4. Αποσύρουμε.
  5. Προσθέτουμε 1.500 ml καυτό νερό και κλείνουμε καλά το σκεύος με το καπάκι του.
  6. Αν το σκεύος δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μέτριο, βαθύ ταψί και το σκεπάζουμε πρώτα με λαδόκολλα και έπειτα σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
  7. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες.
  8. Όταν περάσει η 1 1⁄2 ώρα ψησίματος, ελέγχουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.
  9. Το φαγητό είναι σαλτσάτο και ζουμερό, αλλά όχι σούπα.
  10. Ξεφουρνίζουμε και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και τον δυόσμο.

Ωραίες, κομψές ρετσίνες και Σαββατιανά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT