Σαλάτα νισουάζ

Mε καταγωγή από τη Νίκαια της Προβηγκίας, αυτή η σαλάτα είναι διάσημη, πλούσια και απίθανα νόστιμη και έχει μόλις 385 Kcal/μερίδα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλούσια φυτοχημικά συστατικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα από τα λαχανικά συνδυάζονται αρμονικά με πρωτεΐνες υψηλής βιοδιαθεσιμότητας, ω3 λιπαρά, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, νιασίνη, βιοτίνη από το αυγό και τον τόνο, σε μια σαλάτα-πλήρες γεύμα!


25′ προετοιμασία Σύνολο: 25′


Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

Βινεγκρέτ

  1. Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα νισουάζ χτυπάμε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.

Σαλάτα

  1. Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 4-5 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε για 1 λεπτό σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια, ώστε να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.
  3. Τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα αδειάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις αντζούγιες και τα αυγά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Στολίζουμε με τις αντζούγιες και τα αυγά και σερβίρουμε.

Μυστικά

  • Τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας μπορούμε να τα έχουμε καλά πλυμένα και επιμελώς στεγνωμένα σε μπολ στο ψυγείο μας. Όταν θα τα χρειαστούμε, θα μειωθεί κατά το ήμισυ ο χρόνος παρασκευής της σαλάτας μας.
  •  Τα λαχανικά και τα χορταρικά που βράζονται ή ψήνονται, όπως τα παντζάρια, το κουνουπίδι, τα κολοκυθάκια κ.ά., μπορούμε να τα μαγειρέψουμε όποτε έχουμε χρόνο και να τα διατηρήσουμε σε καλά κλεισμένο μπολ στο ψυγείο.

Στο ποτήρι μας : Τι καλύτερο για ένα σαλατογεύμα από ένα αφρώδες «κρασί» χωρίς αλκοόλ;


Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT