Mηλόπιτα κέικ με αμύγδαλο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή είναι η πιο φίνα μηλόπιτα που θα έχετε δοκιμάσει στη ζωή σας. Πρόκειται για ένα ντελικάτο κέικ αμυγδάλου σκεπασμένο με μια στρώση από μήλα.

40′ προετοιμασία, 45′ ψήσιμο, Σύνολο: 1 ώρα και 25′

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μηλόπιτα κέικ με αμύγδαλο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170-180°C, στον αέρα (επιλέγουμε τη χαμηλότερη θερμοκρασία αν ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός και ψήνει γρήγορα).
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24-25 εκ.
  3. Αλέθουμε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη σε σκόνη και την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ.
  4. Προσθέτουμε και το βούτυρο και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.
  5. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά από λίγο ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα μπαχαρικά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
  7. Πλένουμε καλά τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια αλλά όχι τις φλούδες, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  8. Τακτοποιούμε κυκλικά τις φέτες στην επιφάνεια του κέικ, βυθίζοντάς τες ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
  9. Ψήνουμε στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί η μηλόπιτα κέικ βυθίζοντας στο κέντρο ένα ξύλινο σουβλάκι. Θα πρέπει να βγει στεγνό.
  10. Τη βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  11. Σερβίρουμε κάθε κομμάτι πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT