Μοσχαράκι γιουβέτσι στη γάστρα

Ενα από τα πιο αγαπημένα φαγητού του ελληνικού τραπεζιού, που έχει νοστιμίσει πολλά κυριακάτικα μεσημέρια.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρυφερό μοσχαράκι, μελωμένο κριθαράκι σε ένα ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητού του ελληνικού τραπεζιού, που έχει νοστιμίσει πολλά κυριακάτικα μεσημέρια. Εδώ σε συνταγή του Σωτήρη Ευαγγέλου.

10′ προετοιμασία, 2 ώρες ψήσιμο, Σύνολο: 2 ώρες και 10′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μοσχαράκι γιουβέτσι στη γάστρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε γάστρα (ή σε βαθύ και ευρύχωρο ταψί) ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και τη μισή ντομάτα.
  3. Ανακατεύουμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα στρώνουμε στη γάστρα.
  5. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα, το σκόρδο, τη ρίγανη και τον αραιωμένο πελτέ και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε τον ζωμό, τόσο ώστε να καλύψει πλήρως το κρέας, και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της (ή σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά σφιχτά με αλουμινόχαρτο) και φουρνίζουμε.
  8. Ψήνουμε για 20 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C.
  9. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  10. Ξεφουρνίζουμε προσεκτικά και αφαιρούμε το καπάκι (ή τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο).
  11. Ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε να σκορπίσει ομοιόμορφα στο υγρό του σκεύους.
  12. Αν το υγρό έχει μειωθεί πολύ, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ή ζωμό, αν μας έχει μείνει.
  13. Φουρνίζουμε ξανά και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 20-30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να μελώσει.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT