Ένα μελωμένο κοκκινιστό με κατσικάκι και χλωροκούκια. Η άνοιξη στο πιάτο!
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κιλό κατσικίσια ή αρνίσια σπάλα με λαιμό, κομμένη σε μερίδες των 150 γρ. περίπου
- 800 γρ. κουκιά, μικρά φρέσκα, τρυφερά με τα λουβιά τους, καθαρισμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο μεγαλούτσικη, ψιλοκομμένη
- 100 ml κρασί Μαρουβάς ή ένα μείγμα από κρασί λευκό και κόκκινο και 1 κουτ. σούπας ξίδι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για το κατσικάκι κοκκινιστό με χλωροκούκια, ξεκινάμε σοτάροντας σε μια κατσαρόλα το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα, για 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τον πελτέ και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε μερικά δευτερόλεπτα, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και περίπου 200 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κουκιά για 2-3 λεπτά και μετά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, για να μαγειρευτούν μαζί, για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
Πηγή: Γαστρονόμος