Φραουλόπιτα με τραγανή ζύμη κραμπλ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο εύκολη γλυκιά πίτα! Αυτή τη φραουλόπιτα με την τραγανή ζύμη μπορούμε να την απολαύσουμε στο πρωινό μας ή το απόγευμα με τον καφέ.

20′ προετοιμασία, 50′ ψήσιμο, Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Κομμάτια: 24

Ζύμη

Γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη φραουλόπιτα με τραγανή ζύμη κραμπλ βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος περίπου 22×33 εκ. και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας, τρίβοντάς τα μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
  5. Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο σκεύος και το απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο, πιέζοντάς το προς τα κάτω, να γίνει μια ενιαία βάση με ομοιόμορφο πάχος.
  6. Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
  7. Πιέζουμε το υπόλοιπο μείγμα κραμπλ στα χέρια μας, ώστε να ενωθεί σε ζυμάρι και το κόβουμε με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια που σκορπίζουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
  8. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια.
  9. Σερβίρουμε το γλυκό ζεστό, με μία μπάλα παγωτό, ή κρύο, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT