Η πιο εύκολη γλυκιά πίτα! Αυτή τη φραουλόπιτα με την τραγανή ζύμη μπορούμε να την απολαύσουμε στο πρωινό μας ή το απόγευμα με τον καφέ.
20′ προετοιμασία, 50′ ψήσιμο, Σύνολο: 1 ώρα και 10′
Υλικά
Κομμάτια: 24
Ζύμη
Γέμιση
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη φραουλόπιτα με τραγανή ζύμη κραμπλ βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος περίπου 22×33 εκ. και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας, τρίβοντάς τα μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο σκεύος και το απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο, πιέζοντάς το προς τα κάτω, να γίνει μια ενιαία βάση με ομοιόμορφο πάχος.
- Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
- Πιέζουμε το υπόλοιπο μείγμα κραμπλ στα χέρια μας, ώστε να ενωθεί σε ζυμάρι και το κόβουμε με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια που σκορπίζουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
- Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε το γλυκό ζεστό, με μία μπάλα παγωτό, ή κρύο, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.
Πηγή: gastronomos.gr