Τσίζκεϊκ φράουλας vegan, χωρίς ψήσιμο

Και vegan, και με πλούσια φυτική κρέμα, και με ολόφρεσκες φράουλες, και χωρίς να ανάψετε φούρνο! Ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ, τέλειο για ένα κυριακάτικο brunch.

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Βάση

Γέμιση

Σάλτσα/επικάλυψη

Διαδικασία

Βάση

  1. Για να ετοιμάσουμε το vegan τσίζκεϊκ φράουλας , χωρίς ψήσιμο στρώνουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας στη βάση ενός ταψιού με διάμετρο 20 εκ., με αποσπώμενα τοιχώματα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λάδι καρύδας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  3. Το αδειάζουμε στο ταψί και το πιέζουμε με την παλάμη μας να απλωθεί και να σχηματίσει μια συμπαγή βάση.
  4. Αφήνουμε κατά μέρος.

Γέμιση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το φυτικό τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το λάδι καρύδας, τον χυμό, το ξύσμα και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα.
  2. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες και 1-2 κουτ. σούπας νερό και ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία- δύο βράσεις.
  4. Τις πιέζουμε μέσα στην κατσαρόλα με πιρούνι ή με πρες πουρέ μέχρι το μεγαλύτερο μέρος τους να λιώσει.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μειωθεί κάπως ο όγκος τους και να μοιάζουν με δεμένη σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
  7. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει – δεν μας ανησυχεί αν «κόψει» και διαχωριστεί.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το μείγμα τυριού.
  9. Χτυπάμε καλά τα υλικά, μέχρι να φτιάξουμε ένα ανάλαφρο και λείο μείγμα.
  10. Αν θέλουμε, για ένταση στο χρώμα, μπορούμε τώρα να προσθέσουμε ελάχιστο από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και να ανακατέψουμε για λίγο ακόμα.
  11. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω στη βάση μπισκότου, και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  12. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά η γέμιση.

Σάλτσα/επικάλυψη

  1. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κουτ. σούπας κρύο νερό.
  2. Το ρίχνουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα 100 γρ. φράουλες και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει.
  3. Τις λιώνουμε με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα, χωρίς να την απομακρύνουμε από τη φωτιά, μέχρι να γίνουν πολτός.
  4. Τον βράζουμε για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει μια πυκνή σάλτσα.
  5. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε τη σάλτσα πιο γλυκιά, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. σούπας ζάχαρη και να ανακατέψουμε μέχρι να λιώσει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Σερβίρισμα

  1. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τα αποσπώμενα τοιχώματα και διακοσμούμε με τις 5-6 φράουλες, ολόκληρες ή κομμένες στη μέση.
  2. Σερβίρουμε κάθε κομμάτι με λίγη από τη σάλτσα.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT